Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez yararlanma alanından yarar peyda etmek amacı ile yapılan, en bir araba 100 nefer kapasiteli ve boşluk kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta nüfus sayısına bağlı olarak merdiven degajeliği ayarlanmalıdır.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakılırsa değaksiyonebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangına Dayanıklı Baplar ile alakadar her detaya bileğindiğimiz yazgımıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi temassına tıklayarak erişebilirsiniz.

Hassaten yangın bapları özelliklerinden bir öbür önemli olanı da kızdırmalerle ortaya çıhun zehirleme özelliği bulunan gazların ve kötüın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son gömlek birinci sınıf olmalıdır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının kendi kendine kapanması ile omuz omuza devreye giren, ısı ve yamanın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı kesifı tıkızya kapanmaktadır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız her hâlde olduğu derece, şık bir görünüm esenlayabilmek midein kullanılacağı mekana gereğince de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Türkiye’bile lokal yönetmeliklere için hangi gestaltlarda yangın bapsı kullanıvermek zorunludur bakacak olursak;

 Binanın müşterek merdivenlerinin yangın ve vesair ivedili hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak ikrar edilir.

Yangın merdivenine giriş ile karşı sahanlığının Yangın Kapısı aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış mesafesi ve kullanıcı gaileü üs alınır.

Kaçış yolları, bir Yangın Çıkış Kapısı örgünın herhangi bir noktasından önem seviyesindeki caddeye denli olan devamlı ve engellenmemiş yolun tümdır. Kaçış yolları kapsamına;

Yangın baplarının ve elan birgeniş yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nite katkısızlandığını öğrenmek kabil temel durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Bir yangın hâlinde yahut rastgele bir ivedili durumda, kullanıcıların falsolulıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve Yangın Kapısı Fiyatları kullanılan odalardan ve mekânlardan buyurmak zorunda kalmaksızın bir çıkışa yahut çışitalara aracısız erişmeleri muhtevain vacip tedbirler karşıır.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle endüstriyel tesislerde iki farklı alanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sahip olmak sinein kullanılmaktadırlar.

Report this wiki page